Loading...
Om REX2018-09-17T15:37:37+00:00

Om festivalen

VÄLKOMMEN TILL REX ANIMATIONSFESTIVAL 2018!

Det är till min stora glädje jag kan säga att Rex Animationsfestival växer och utvecklas för varje år som går. I årets program presenterar vi stolt ett fantastiskt varierat utbud av animerade kort- och långfilmer från Europas alla hörn. En mängd olika stilar, tekniker, uttryckssätt, teman och genrer finns representerade i ett program som på olika sätt försöker håller jämna steg med och ta temperaturen på vår komplexa, europeiska omvärld.

Rex som festival har också tagit ett stort steg och flyttat till biograf Zita som nu är den huvudsakliga mittpunkten för våra animerade festligheter. Det är här du kan se den coola filmen Mutafukaz, den lite mera familjevänliga The Oddsockeaters, se våra tematiska block med kortfilmer, och få en smygtitt på framtidens animatörer i Rex Studenttävling.

Vi ses den 11-14 oktober!

Joakim och föreningen Rex styrelse

Samarbetspartners

Animationsfestivalen arrangeras av Föreningen REX Animationsfestival. REX Animationsfestival är ett initiativ av EUNIC (European Union National Institutes for Culture). EUNIC är ett nätverk av europeiska institut och andra nationella organ engagerade i kulturell verksamhet utanför dess nationella gränser