Loading...
Om REX 2017-10-04T14:00:11+00:00

Om festivalen

Årets program innehåller många charmiga, konstnärliga och ibland lite udda animationspärlor. Vi har också valt att gotta oss i mörkare tonlägen i några kortfilmssamlingar.

Vi tycker att animation är för alla så vi har plockat fram block såväl för våra allra minsta vänner som för en mera vuxen publik. De barnvänliga blocken är markerade med grönt och de som inte lämpar sig för barn med lila. De flesta filmerna är på originalspråk och textade till engelska, men i de gröna blocken är merparten filmer utan dialog.

Inför vår tredje upplaga har vi samlat ihop ett varierande och färgsprakande program från 13 olika europeiska länder med både korta och långa animationsfilmer som presenterar olika stilar och tekniker inom animation.

REX Animationsfestival är ett initiativ av EUNIC (European Union National Institutes for Culture). EUNIC är ett nätverk av europeiska institut och andra nationella organ engagerade i kulturell verksamhet utanför dess nationella gränser.

REX Animationsfestival 2017 är ett samarbete mellan 13 europeiska institut och ambassader: Instituto Camões Stockholm, Finlandsinstitutet, Goethe-Institut Schweden, Istituto Italiano di Cultura, Institut français de Suède, Polska Institutet i Stockholm, Rumänska kulturinstitutet, Slovakiska Republikens Ambassad i Stockholm, Spaniens Ambassad i Sverige och Instituto Cervantes, Tjeckiska Centret, Ukrainska Institutet i Sverige, Republiken Estlands ambassad i Sverige och Österrikes Ambassad i Stockholm..

Animationsfestivalen arrangeras av Föreningen REX Animationsfestival med stöd av Stockholm stad, i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern.

För mer information kontakta:
Lara.Szabo-Greisman@diplomatie.gouv.fr
julia.radliff@finlandsinstitutet.se

Rex Animation Film Festival styrelsemedlemmar 2017:
Joakim Larsson (President)
Johanna Prack (Treasurer)
Julia Radliff (Secretary)
Carlota Jerez
Jöns Mellgren
Lara Szabo Greisman
Maria Razakamboly
Petter Lindblad.

Jobba hos oss

Samarbetspartners

Samarbetspartners

Festivalen arrangeras av föreningen REX Animationsfestival i samarbete med EUNIC Stockholm, med stöd av Stockholm stad, och i samarbete med Klarabiografen och Kulturhuset Stadsteatern.

Stort tack till de fantastiska studenterna på Animationsakademien som har skapat våra trailers och till studenterna vid Nacka-akademien som skapade REX-statyn.