REX C/O2021-10-15T16:31:21+00:00

REX
C/O 2021

This year we have spread out over time and space with REX C/O in order to bring animation to as many of you as possible. Through collaborations across the Stockholm region, we offer special screenings and activities for all ages, with a special focus on programmes for kids during October and November. Find out what REX C/O is up to in your area!

Further info on the different events will be posted here.

I år sprider vi ut oss över tid och rum med REX C/O för att kunna erbjuda film till så många animationsälskare som möjligt. Genom samarbeten över hela Stockholmsregionen, genomför vi specialvisningar, workshops och andra aktiviteter för alla åldrar, med ett särskilt fokus på arrangemang för barn under oktober och november. Håll koll på vad REX hittar på i din närhet här!

Mer info om de olika eventen kommer att publiceras här.

REX
C/O 2020

Below are past events from 2020. Info on public events 2021 coming soon!

Nedan evenemang från 2020. Info om publika evenemang 2021 kommer snart!

Botkyrka

REX håller i workshops i stop motion och erbjuder screenings på fritidsgårdar och fritidsklubbar under läslovet. Folkets hus i Hallunda har REX-screenings under november.

Fisksätra

12-13 november gästar REX Fisksätra Folkets Hus för en minifestival med screenings och animationsexperiment för alla åldrar.

Uppskjutet, mer info kommer här!

Hallstavik

Från den 30 oktober och två veckor framåt  gästar REX Hallstavik, genom ett samarbete med Norrtälje Konsthall, och kommer där att genomföra screenings på offentliga platser.

Norrtälje, Rimbo, Hallstavik

Norrtälje

I Norrtälje dyker REX upp på flera platser men med bas på Norrtälje Konsthall med  fasadprojektion, screenings och workshops, med start 30 oktober och två veckor framåt.

Norrtälje Konsthall

Nykvarn

I Nykvarn visar REX film för yngre animationsentusiaster 4+ under läslovet.

nykvarn.se

Nynäshamn

I Nynäshamn arrangerar REX animtionsworksshops i stop motion för skolklasser under hösten.

Rimbo

I Rimbo kommer man kunna se delar ur REX filmprogram från den 30 oktober och två veckor framåt. Vi genomför screenings på offentliga platser i samarbete med Norrtälje Konsthall.

Norrtälje, Rimbo, Hallstavik

Stockholm

I Stockholm erbjuder REX stop motion-workshops på Kulturhuset/Stadsteatern-Tiotretton. Tisdag 27/10, kl 14 och 16.30 (öppet för dig mellan 10-13 år).

KulturhusetStadsteatern TioTretton

Tyresö

I Tyresö arrangerar REX screenings och workshops i samarbete med Kulturskolan.

Vallentuna

REX gästar Vallentuna under hösten med förfilmer på Tunabion, screenings på Kulturhuset och på ungdomsgårdar.

vallentuna.se

Det här är REX C/O:

REX Animationsfestival erbjuder ett fantastiskt utbud av rykande färsk europeisk animerad film ur vårt program för visningar!

Vi vänder oss till dig som arbetar med kulturutbud och programläggning för barn, unga och vuxna i offentlig regi. Festivalen växer för varje år och 2021 vill vi ta stora kliv i vår ambition att nå ut med festivalens unika innehåll till så många som möjligt!

Festivalens program består till största delen av kortfilmer grupperade i tematiska block upp till 60 minuter, samt ett mindre antal fullängdsfilmer. För REX C/O erbjuds 3 skräddarsydda block, för barn eller ungdomar och vuxna. För info om vilka filmer som ingår i respektive block och bokningsförfrågningar, kontakt oss via mejlkontakten nedan.

REX for Kids

Ett av kortfilmsblocken riktar sig till barn mellan 4-9 år. Utöver detta kan vi erbjuda skolworkshops och prova-på-aktiviteter i animation för barn och unga. Dessa aktiviteter har varit mycket populära och välbesökta tidigare år.

Med fokus på hur animation och bildrutan funkar ges möjlighet för barn och medföljande vuxna att uttrycka sig, inspireras, utforska kameror, tid, hastighet och rörelse och skapa egen foto- och filmkonst. Det bästa av allt är att det inte spelar någon roll om du är ett elvaårigt datorproffs eller en nyfiken fyraåring, våra pröva på-aktiviteter kring film, foto och animation passar deltagare med alla möjliga kunskapsnivåer!

Samtliga aktiviteter nedan fungerar för barn från 4 år. Samtidigt är aktiviteterna utformade på ett sätt tänkt att väcka intresse och nyfikenhet för betydligt äldre barn och medföljande vuxna.

Världens långsammaste foto, Spökfoto

Testa att ta ett jättelångsamt foto. Kameran är öppen jättelänge, i upp till en halv minut. Den väntar på att fånga den bild som målas upp med hjälp av olika sorters ficklampor och ljusstavar. Du kan måla fram dig själv och andra på olika platser i samma bild, du kan sväva runt som ett spöke eller rita ett häftigt mönster. Pröva att skriva i luften med en lampa som fungerar som en penna, eller be en vän att fånga dig i olika positioner med hjälp av en kamerablixt. När du målar med ljus hinner du göra en hel liten film i en enda stilla bild.

Zoetroper, praxinoskop och annan 1800-talsanimation

Testa att göra tecknad film som man gjorde för 150 år sedan! En film är många stilla bilder som ligger efter varandra. Före filmkameran, fanns apparater med roliga namn, som zoetrop och praxinoskop. Gör din egen filmremsa och se hur den får liv genom att du vevar igång en gammal grammofon. Vi testar att rita olika minifilmer, som GIFar fast som på 1800-talet. Ett roligt sätt för barn och medföljande vuxna att utforska tid, hastighet, rörelse och hur saker får liv genom animation.

Stop motion-animation med lera

Det har aldrig varit så lätt att komma igång med att göra egna stop motion-filmer. Många har idag tillgång till verktygen som behövs (en mobiltelefon med kamera). Här får du hjälp att tänka kring rörelse och pauser med hjälp av en riktig animatör. Proffsen ger exempel och tipsar på hur alla oberoende av nivå och förkunskaper snabbt kan komma igång och bygga spännande miljöer och coola figurer av enkla vardagsmaterial. Möjligheterna med att animera sina egna figurer i lera eller utklippt papper är oändliga.

REX email

The festival in 2021 is arranged by Föreningen REX Animation Film Festival, with support from Stockholm stad, the Swedish Film Institute, Region Stockholm and EUNIC Stockholm. // Festivalen 2021 arrangeras av Föreningen REX Animation Film Festival med stöd från Stockholm stad, Svenska Filminstitutet, Region Stockholm och EUNIC Stockholm.